Thailändska ”fishcakes” med kokosris och morotssallad

Fisken mixas så att den kan formas till biffar. Har man inte en matberedare kan man hacka fisken riktigt smått så att den blir till en fin färs. Biffarna blir då lite svårare att hålla ihop vid stekning men väldigt goda ändå! Till thailändska fishcakes serveras ris med smak av kokos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

Ingredienser
4 portioner
400 g sej
3 msk ströbröd
165 g kokosmjölk
1 liten vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 spansk peppar
4 port ris (gärna basmatiris)
1 kruka koriander
1 ägg
salt
peppar
3 morötter
1 lime
3 msk kokos
2 msk olja
1 dl sweet chilisås
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 612 kCal
Fett22.2 g
Kolhydrater70 g
Protein31 g
Kommentarer
Biffarna liknar havregrynsgröt. Sitter inte ihop över huvud taget.
Rickard
2025-02-17Tog lång tid att laga, men biffarna höll om de fick steka klart på lagom värme i 5 min. Jag tycker rätten är smakmässigt bra komponerad.
Vanja
2025-01-14PS. Dessutom tog det över en timme att laga. DS
Oskar
2022-11-02