Thailändska ”fishcakes” med kokosris och morotssallad
Fisken mixas så att den kan formas till biffar. Har man inte en matberedare kan man hacka fisken riktigt smått så att den blir till en fin färs. Biffarna blir då lite svårare att hålla ihop vid stekning men väldigt goda ändå! Till thailändska fishcakes serveras ris med smak av kokos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g sej
3 msk ströbröd
165 g kokosmjölk
1 liten vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 spansk peppar
4 port ris (gärna basmatiris)
1 kruka koriander
1 ägg
salt
peppar
3 morötter
1 lime
3 msk kokos
2 msk olja
1 dl sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 612 kCal
Fett22.2 g
Kolhydrater70 g
Protein31 g
Kommentarer
PS. Dessutom tog det över en timme att laga. DS
Oskar
2022-11-02Men vad är det här för jävla skit?! Biffarna faller ju sönder som nån jävla gröt!!! Kokosriset var gott. Resten kunde lika gärna gått i soporna. Skäms på er!
Oskar
2022-11-02Jätte goda, ev mer ströbröd
Manju
2020-11-21