Thailändska ”fishcakes” med kokosris och morotssallad

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
4
Thailändska ”fishcakes” med kokosris och morotssallad

Fisken mixas så att den kan formas till biffar. Har man inte en matberedare kan man hacka fisken riktigt smått så att den blir till en fin färs. Biffarna blir då lite svårare att hålla ihop vid stekning men väldigt goda ändå! Till thailändska fishcakes serveras ris med smak av kokos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

Thailändska ”fishcakes” med kokosris och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
400 g sej
3 msk ströbröd
165 g kokosmjölk
1 liten vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 spansk peppar
4 port ris (gärna basmatiris)
1 kruka koriander
1 ägg
salt
peppar
3 morötter
1 lime
3 msk kokos
2 msk olja
1 dl sweet chilisås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

PS. Dessutom tog det över en timme att laga. DS

Oskar

2022-11-02

Men vad är det här för jävla skit?! Biffarna faller ju sönder som nån jävla gröt!!! Kokosriset var gott. Resten kunde lika gärna gått i soporna. Skäms på er!

Oskar

2022-11-02

Jätte goda, ev mer ströbröd

Manju

2020-11-21

Näringsvärde per portion

Energi2565 KJ / 612 kCal
Fett22.2 g
Kolhydrater70 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med citronsås
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fishcakes med morotssallad och kokos
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hokifilé med sallad på avokado och grillad paprika
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej meunière med dillsås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med dill och chilisås
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga