Fishcakes med morotssallad och kokos
Fishcakes med morotssallad och kokos är en spännande rätt med asiatiska toner. De ljuvliga fiskkakorna, gjorda på bland annat mixad fisk, ströbröd, vitlök, ingefära och sambal oelek smälter fint i munnen och har en alldeles förträfflig smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
Ingredienser
undefined
400 g sejfilé
1/2 dl ströbröd
3/4 dl vatten
1 liten vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
4 portioner ris (gärna basmatiris)
1 tsk sambal oelek
1/2 kruka koriander
1 ägg
1 tsk salt
3 morötter
1 lime
salt och peppar
3 msk riven kokos
2 msk olja
1 dl sweet chilisås
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör så här
Tips
Barnknepet: uteslut koriandern om barnen inte tycker om den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2143 KJ / 512 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater65.8 g
Protein29.3 g
Kommentarer
Idag var det andra gången jag gjorde de här. Ska fundera på en god sås till nästa gång.
Tore
2021-04-10Jättegott, kommer absolut göra om det!
Lillian
2020-07-29