Fishcakes med morotssallad och kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fishcakes med morotssallad och kokos

Fishcakes med morotssallad och kokos är en spännande rätt med asiatiska toner. De ljuvliga fiskkakorna, gjorda på bland annat mixad fisk, ströbröd, vitlök, ingefära och sambal oelek smälter fint i munnen och har en alldeles förträfflig smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken. Skär den i mindre bitar.
  2. Blanda ströbröd och vattnet i en matberedare. Låt stå 5 minuter så att ströbrödet sväller.
  3. Skala och finriv vitlöken och ingefäran.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Mixa fisken tillsammans med ströbrödsblandningen, vitlök, ingefära, sambal oelek, en kvarts kruka koriander, ägg och salt till en jämn färs.
  6. Skala morötterna och skala sedan remsor av morötterna. Dela limen. Pressa saften ur hälften av limen och blanda den med morötterna. Krydda med salt och peppar. Skär resten av limen i fyra bitar.
  7. Rosta kokosen gyllenbrun i en torr och het stekpanna och blanda med riset.
  8. Forma färsen till biffar och stek i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.
  9. Servera med kokosris, morotssallad, sweet chilisås, lime och koriander efter smak.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Tips

Barnknepet: uteslut koriandern om barnen inte tycker om den.

Ingredienser

  • 400 g sejfilé
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 dl vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 portioner ris (gärna basmatiris)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 morötter
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk olja
  • 1 dl sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2143 kJ / 512 kCal