Fishcakes med morotssallad och kokos

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
2
Fishcakes med morotssallad och kokos

Fishcakes med morotssallad och kokos är en spännande rätt med asiatiska toner. De ljuvliga fiskkakorna, gjorda på bland annat mixad fisk, ströbröd, vitlök, ingefära och sambal oelek smälter fint i munnen och har en alldeles förträfflig smak!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Fishcakes med morotssallad och kokos

Ingredienser

4 portioner
400 g  sejfilé
1/2 dl  ströbröd
3/4 dl  vatten
1   liten vitlöksklyfta
1 msk  finriven färsk ingefära
4   portioner ris (gärna basmatiris)
1 tsk  sambal oelek
1/2   kruka koriander
1   ägg
1 tsk  salt
3   morötter
1   lime
salt och peppar
3 msk  riven kokos
2 msk  olja
1 dl  sweet chilisås

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.

Gör så här

Tips

Barnknepet: uteslut koriandern om barnen inte tycker om den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Idag var det andra gången jag gjorde de här. Ska fundera på en god sås till nästa gång.

Tore

2021-04-10

Jättegott, kommer absolut göra om det!

Lillian

2020-07-29

Näringsvärde per portion

Energi2143 KJ / 512 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater65.8 g
Protein29.3 g

Testa liknande recept

Chilibearnaisesås
Betyg 2.1 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett med ugnspotatis och sweet chilisås
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med mild chilibulgur
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ris med ägg, tonfisk och sweet chili
Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga