Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Thaigryta med räkor och nudlar

Åk till Thailand för en kväll! Med denna gryta med lite sting känns det nästan så. Grönsaker och bönor i krämig koksmjölk får god smak från tom kha kryddmix som sedan även får sällskap av salta räkor. Servera grytan med risnudlar - ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Skala och skiva lök och morötter. Ansa bönorna och dela dem.
  3. Fräs lök och morötter i oljan i en gryta. Häll i bönor, kokosmjölk och hälften av kryddan och låt koka ca 4 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer av kryddan.
  4. Rör ner räkorna i soppan och låt det bara bli varmt, det får inte koka för då blir räkorna torra och sega.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen men spola dem ej kalla.
  6. Servera nudlarna med räksoppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 30 g tom kha soup kryddmix
  • salt
  • 500 g frysta skalade räkor
  • 4 port risnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2713 kJ / 648 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer