Het räkgryta med nudlar
Het räkgryta, som serveras med kokta risnudlar. Den färdiga kryddmixen tom kha soup gör att rätten snabbt smaksätts, och ihop med kokosmjölken blir det en perfekt grytbas! Härliga grönsaker i en len men het gryta, och salta små räkor; vad mer kan man önska sig?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 morötter
1 msk olja
400 ml kokosmjölk
2 msk tom kha soup kryddmix
2 msk majsstärkelse
1/2 dl vatten
4 port risnudlar
400 g frysta skalade räkor
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2610 KJ / 624 kCal
Fett28 g
Salt4.4 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra att ni har inbyggd timer i receptet 👍🏻
Christel
2021-02-04Goda smaker och går väldigt snabbt att laga, men hade föredragit en soppversion istället (att inte lägga till majsmjöl och ha i lite mer vatten). Kanske lägga till någon till grönsak eller svamp för att göra den ännu mer fyllig. Jag lade till extra chili för mer hetta.
Susanna
2020-11-16Goda smaker och går väldigt snabbt att laga, men hade föredragit en soppversion istället (att inte lägga till majsmjöl och ha i lite mer vatten). Kanske lägga till någon till grönsak eller svamp för att göra den ännu mer fyllig. Jag lade till extra chili för mer hetta.
Susanna
2020-11-16