UNDER 45 MIN | Medel

Het räkgryta med nudlar

Het räkgryta, som serveras med kokta risnudlar. Den färdiga kryddmixen tom kha soup gör att rätten snabbt smaksätts, och ihop med kokosmjölken blir det en perfekt grytbas! Härliga grönsaker i en len men het gryta, och salta små räkor; vad mer kan man önska sig?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morötter och skär i bitar. Stek bitarna i oljan i en gryta.
  2. Rör ner kokosmjölken och kryddmixen. Låt koka ca 5 minuter. 
  3. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner i grytan. Låt koka upp.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Häll de frysta räkorna i grytan och lägg på ett lock. Låt sjuda ca 3 minuter tills räkorna är tinade och precis varma. Koka ej för då blir räkorna sega och torra. Smaka ev av med peppar.
  6. Skär gräslöken i bitar.
  7. Servera grytan med nudlarna toppad med gräslöken.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tom kha soup kryddmix
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 4 port risnudlar
  • 400 g frysta skalade räkor
  • peppar
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 624 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept