Thaigryta med räkor och nudlar
Vilka smaker passar bäst till räkor om inte de asiatiska? Grytans bas utgörs av kokosmjölk och en tom kha kryddmix. Räkor, morötter, lök och tomater vänds ner i grytan, och allt detta serveras ihop med snabbt kokta glasnudlar. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
580 g skalade räkor i lake
1 rödlök
2 förp snackmorötter (à 150 g)
250 g körsbärstomater
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk rapsolja
2 dl kokosmjölk
1/2 dl vatten
1 förp tom kha soup kryddmix (à 30 g)
salt
4 port glasnudlar
1 dl cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1898 KJ / 453 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater32 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! struntade i morötter och gräslök.
Katja
2021-05-01Väldigt mycket morot och för lite andra smaker. I övrigt ok och kul med annan användning av soppmixen.
Ida
2021-04-22Så lättlagat och jättegott, fullträff!
Pernilla
2021-04-21