UNDER 30 MIN | Medel

Thaigryta med räkor och nudlar

Vilka smaker passar bäst till räkor om inte de asiatiska? Grytans bas utgörs av kokosmjölk och en tom kha kryddmix. Räkor, morötter, lök och tomater vänds ner i grytan, och allt detta serveras ihop med snabbt kokta glasnudlar. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Låt räkorna rinna av i en sil.
  3. Skala och skiva lök och morötter. Skär tomaterna i halvor och hacka gräslöken.
  4. Fräs lök och morötter i oljan i en gryta. Häll i kokosmjölken och vattnet och hälften av kryddan och låt koka ca 4 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer av kryddan.
  5. Rör ner tomaterna och räkorna i grytan och låt det bara bli varmt, det får inte koka för då blir räkorna torra och sega.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem ej kalla.
  7. Servera nudlarna med räkgrytan och strö över gräslök och cashewnötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 580 g skalade räkor i lake
  • 1 rödlök
  • 2 förp snackmorötter (à 150 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl vatten
  • 1 förp tom kha soup kryddmix (à 30 g)
  • salt
  • 4 port glasnudlar
  • 1 dl cashewnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1898 kJ / 453 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept