Phad thai med räkor
Laga en enkel och underbart god Pad thai på vardagskvällen. Pad thai är en klassisk thailändsk nudelwok med sötsyrlig dressing som kan innehålla olika typer av kött eller skaldjur. Den här smarriga varianten är fylld med räkor och toppas med knaprig salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016
Ingredienser
4 portioner
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
1/2 dl japansk soja
2 msk strösocker
2 krm chilipulver
250 g risnudlar
1 msk olja
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
4 ägg
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett10.7 g
Salt4.46 g
Kolhydrater65.2 g
Protein29.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt god maträtt som vi kommer göra fler gånger. Står däremot inte när räkorna ska tillföras i rätten.
Alexandra
2016-08-12