Pad thai med räkor och minimajs
Trots sina många ingredienser är denna Pad thai med räkor väldigt lättlagad! De salta räkorna och de krispiga grönsakerna blandas ihop med snabbkokta risnudlar och en supergod sojadressing med en hint av chili. Toppa sedan med mer salladslök för extra crunch!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
4 portioner
1 burk minimajs (à 410 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
1/2 dl japansk soja
2 msk strösocker
2 krm chilipulver
4 port risnudlar
180 g färska böngroddar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 ägg
400 g frysta skalade räkor
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2005 KJ / 479 kCal
Fett11 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Pressa lime på rätten vid servering och gärna hackade jordnötter på så blir rätten ännu godare. Lättlagat
Therese
2018-08-09Super gott, fast det ser verkligen inte ut som på bilden:)
Inger
2018-05-28