Pad thai med räkor och minimajs

24
2
Pad thai med räkor och minimajs

Trots sina många ingredienser är denna Pad thai med räkor väldigt lättlagad! De salta räkorna och de krispiga grönsakerna blandas ihop med snabbkokta risnudlar och en supergod sojadressing med en hint av chili. Toppa sedan med mer salladslök för extra crunch!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Pad thai med räkor och minimajs

Ingredienser

4 portioner
1 burk minimajs (à 410 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
1/2 dl japansk soja
2 msk strösocker
2 krm chilipulver
4 port risnudlar
180 g färska böngroddar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 ägg
400 g frysta skalade räkor
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

För mer smak, dubbla vitlöken och chilin och smaksätt gärna med en skvätt fisksås och toppa med salta jordnötter eller rostade solroskärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Therese

2018-08-09

Pressa lime på rätten vid servering och gärna hackade jordnötter på så blir rätten ännu godare. Lättlagat

Inger

2018-05-28

Super gott, fast det ser verkligen inte ut som på bilden:)

Näringsvärde per portion

Energi 2005 KJ / 479 kCal
Fett 11 g
Salt 5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden