Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pad thai med räkor

Pad thai är ett typiskt thailändskt nudelrecept med många aptitretande ingredienser som räkor, spansk peppar, morötter, salladslök och böngroddar. Snabbt, enkelt och mycket gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla spansk peppar. Skala och strimla morötterna. Ansa och strimla salladslöken. Skölj böngroddarna och låt de rinna av. Pressa saften ur limen.
  3. Blanda fisksås, limesaft och socker i en skål.
  4. Stek vitlök, chili och morötter i oljan ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och hälften av salladslöken.
  5. Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan. Rör runt medan äggen stelnar. Låt räkorna rinna av. Tillsätt nudlarna och räkorna i pannan och rör runt. Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt.
  6. Servera nudelwoken med hackade jordnötter, resten av salladslöken och limeklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fisksåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Kockknepet: Ställ gärna fram fisksås för dem som önskar mer sälta.

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 2 morötter
  • 1/2 påse (á 125 g) salladslök
  • 280 g böngroddar
  • 1 lime
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk neutral olja
  • salt
  • 2 ägg
  • 280 g skalade räkor
Till servering
  • 1 dl jordnötter
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 541 kCal