Köttbullar med smak av lakritsrot och örter

Ge köttbullarna en ny dimension med Liquorice & Herbs. Lakritsroten ihop med örter och rostad lök lyfter den mustiga smaken i viltfärs men är även god till annat mörkt kött som nöt eller lamm. Receptet kommer från Santa Maria.

Ingredienser
4 portioner
250 g vilt- eller nötfärs
250 g fläskfärs
1 ägg
2 msk kryddmix Liquorice & Herbs
2 msk smör
För alla
Gör äggfri: ersätt ägget med no-egg eller potatismjöl utblandat i lite vatten alternativt uteslut ägget.
Gör glutenfri: byt ut Santa Maria Liquorice & Herbs mot örtkryddor och lite anis.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Servera med rårörda lingon. Blanda 225 g frysta lingon med 1 dl socker (för 4 port). Låt stå tills sockret smält.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1412 KJ / 338 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater3.9 g
Protein24.9 g
Kommentarer