Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudlar i buljong med frikadeller

Frikadeller är italienska köttbullar som är kokta istället för stekta. Dessa frikadeller tar smak från det asiatiska köket – ingefära, salladslök och koriander. Serveras med äggnudlar och massor av frikadeller!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och hacka pepparn. Skala och riv ingefära och vitlök. Ansa och strimla salladslöken tunt. Hacka koriandern.
  2. Koka upp buljongen med sojan.
  3. Blanda pepparn, ingefära, vitlök och hälften av salladslöken i en skål.  Blanda ner färsen, ägget och hälften av koriandern. Krydda med salt. Forma färsen till små bollar.
  4. Sänk värmen på buljongen och lägg i bollarna. Låt sjuda på svag värme ca 8 minuter. Lyft upp frikadellerna och koka sedan nudlarna i buljongen enligt tidsanvisningen på förpackningen.
  5. Strimla pak choi och lägg ner den och frikadellerna i buljongen när nudlarna är klara. Garnera med resten av koriandern och salladslöken och servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: uteslut ägg: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 kruka koriander
  • 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 2 msk japansk soja
  • ca 450 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g pak choi
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2028 kJ / 487 kCal