Nudlar i buljong med frikadeller

Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
3
Nudlar i buljong med frikadeller

Frikadeller är italienska köttbullar som är kokta istället för stekta. Dessa frikadeller tar smak från det asiatiska köket – ingefära, salladslök och koriander. Serveras med äggnudlar och massor av frikadeller!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Nudlar i buljong med frikadeller

Ingredienser

4 portioner
1   röd spansk peppar
1 msk  riven färsk ingefära
1   vitlöksklyfta
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1   kruka koriander
1 1/2 l  kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 msk  japansk soja
ca 450 g  fläskfärs
1   ägg
1 tsk  salt
250 g  äggnudlar
250 g  pak choi

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: uteslut ägg: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Så himla god vi älskar detta

Madelene

2021-10-23

Fantastiskt goda!

Maria

2020-08-20

Mycket god men inte så barnvänlig. Mina frikadeller blev lite ojämna i smaken men jag blandade nog smeten dåligt.

Jennie

2014-01-15

Näringsvärde per portion

Energi2028 KJ / 487 kCal
Fett14.9 g
Kolhydrater49.8 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga köttbullar med nudlar
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar med pak choi och kyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med pak choi och söt soja
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wok med rökt sidfläsk och bambuskott
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dan dan nudlar
Betyg 4.6 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga