Nudlar i buljong med frikadeller

37
3
Nudlar i buljong med frikadeller

Frikadeller är italienska köttbullar som är kokta istället för stekta. Dessa frikadeller tar smak från det asiatiska köket – ingefära, salladslök och koriander. Serveras med äggnudlar och massor av frikadeller!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2014

Nudlar i buljong med frikadeller

Ingredienser

4 portioner
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
2 msk japansk soja
ca 450 g fläskfärs
1 ägg
1 tsk salt
250 g äggnudlar
250 g pak choi

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: uteslut ägg: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Madelene

2021-10-23

Så himla god vi älskar detta

Maria

2020-08-20

Fantastiskt goda!

Jennie

2014-01-15

Mycket god men inte så barnvänlig. Mina frikadeller blev lite ojämna i smaken men jag blandade nog smeten dåligt.

Näringsvärde per portion

Energi 2028 KJ / 487 kCal
Fett 149 g
Kolhydrater 498 g
Protein 355 g
Läs mer om näringsvärden