Kryddiga köttbullar med nudlar
Kryddiga köttbullar med nudlar är ett spännande recept i asiatiska toner med underbara smaker som ingefära, spansk peppar och koriander. De heta köttbullarna av fläskfärs serveras tillsammans med äggnudlar i soja och grönsaksbuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse (à 125 g) salladslök
1 spansk peppar
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
ca 480 g fläskfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk japansk soja
250 g äggnudlar
250 g pak choy
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater12.6 g
Protein25 g
Kommentar
Jättegott och roligt att laga! Härliga smaker.
Eva
2013-01-28