Färsbullar i kokosmjölk
Dessa asiatiska köttbullar är ett nytt och spännande sätt att äta köttbullar på. Den krämiga kokosmjölken med de saftiga färsbullarna kombinerat med nudlar och krispiga grönsaker gör denna rätt barnsligt god!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
3 tsk olja
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 msk panang gai kryddmix
400 ml kokosmjölk
ca 480 ml fläskfärs
1/2 tsk salt
4 port äggnudlar
150 g sockerärtor
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 781 kCal
Fett39 g
Salt2.45 g
Kolhydrater65 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott. Vi la till Pak choi, vattenkastanjer och rödcurry
Anders
2017-11-21