Färsbullar i kokosmjölk

25
1
Färsbullar i kokosmjölk

Dessa asiatiska köttbullar är ett nytt och spännande sätt att äta köttbullar på. Den krämiga kokosmjölken med de saftiga färsbullarna kombinerat med nudlar och krispiga grönsaker gör denna rätt barnsligt god!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Färsbullar i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 morötter
3 tsk olja
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 msk panang gai kryddmix
400 ml kokosmjölk
ca 480 ml fläskfärs
1/2 tsk salt
4 port äggnudlar
150 g sockerärtor
1 lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Lite kryddigare? Blanda färsen med lite mer kryddmix.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Anders

2017-11-21

Jättegott. Vi la till Pak choi, vattenkastanjer och rödcurry

Näringsvärde per portion

Energi 3266 KJ / 781 kCal
Fett 39 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 65 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden