Fläskfärsgryta med nudlar
En fläskfärsgryta är perfekt att slänga ihop när tiden är knapp och magen kurrar hungrigt. Blanda flärskärs med en thai-grytbas och medan det sjuder fixar du nudlarna och paprikan till. Strimla paprikan över grytan innan servering och middagen är färdig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfärs
1 msk olja
1 förp grytbas thai (à 400 ml)
salt
2 paprikor (valfria färger)
250 g äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 411 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater23 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hackade i paprikan i grytan tillsatte lite grädde, fantastiskt gott! Kommer göras igen!
Amanda
2020-06-17Supergott, hällde i lite extra grädde.
Alexandra
2020-06-15Supergott! Jag lät också paprikan kok med i grytan!
Victoria
2020-06-15