UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fläskfärsgryta med nudlar

En fläskfärsgryta är perfekt att slänga ihop när tiden är knapp och magen kurrar hungrigt. Blanda flärskärs med en thai-grytbas och medan det sjuder fixar du nudlarna och paprikan till. Strimla paprikan över grytan innan servering och middagen är färdig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt. Rör ner grytbasen och sjud ca 3 minuter.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera fläskfärsen med nudlar och paprika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

Smaka av grytan med sweet chili sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfärs
  • 1 förp grytbas thai (à 400 ml)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 250 g äggnudlar
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1698 kJ / 411 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept