Fläskfärs i paneng curry med nudlar
En smarrig och fräsch asiatisk rätt med fläskfärs, grönsaker och äggnudlar. Den färdiga grytbasen knyter ihop säcken, sen är det bara att mumsa på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1/2 förp morötter (à 500 g)
500 g fläskfärs
1 msk olja
400 ml grytbas paneg curry
4 port äggnudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3433 KJ / 825 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra grundrecept. Hade i en rejäl skvätt fisksås för fyllighet / umami. Skulle ha i paprika och zucchini också om jag lagar igen.
Eva
2022-04-02Vi hade i extra röd curry och en hackad paprika. Mer grönsaker och kryddor/sambal behövs för att göra maträtten komplett.
Louise
2022-04-01Enkelt och väldigt gott
Marie-louise
2022-03-30