Fläskfärs i paneng curry med nudlar

19
6
Fläskfärs i paneng curry med nudlar

En smarrig och fräsch asiatisk rätt med fläskfärs, grönsaker och äggnudlar. Den färdiga grytbasen knyter ihop säcken, sen är det bara att mumsa på.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Fläskfärs i paneng curry med nudlar

Ingredienser

4 portioner
1/2 rödlök
1/2 förp morötter (à 500 g)
500 g fläskfärs
1 msk olja
400 ml grytbas paneg curry
4 port äggnudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Eva

2022-04-02

Bra grundrecept. Hade i en rejäl skvätt fisksås för fyllighet / umami. Skulle ha i paprika och zucchini också om jag lagar igen.

Louise

2022-04-01

Vi hade i extra röd curry och en hackad paprika. Mer grönsaker och kryddor/sambal behövs för att göra maträtten komplett.

Marie-louise

2022-03-30

Enkelt och väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 3433 KJ / 825 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden