Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Teriyakikyckling med minimajs

Uppskattar du också en snabb men välsmakande middag? Möra kycklingfiléer steks i het panna innan sötsyrlig teriyakisås hälls över tillsammans med minimajsen. De kokta nudlarna läggs upp i en skål innan innehållet i stekpannan hälls över, och rätten toppas med fräscha solrosskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt majsen rinna av.
  3. Skär kycklingen i 3 bitar på längden.
  4. Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Sänk värmen och häll över teriyakisås och majs och sjud ca 5 minuter.
  6. Servera kycklingen med nudlar och solrosskott.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glasnudlar eller ris.
Gör äggfri: välj glasnudlar eller ris.

Tips

Strö lite sesamfrön på kycklingen innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port nudlar eller ris
  • 1 förp minimajs (à 425 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 m teriyakisås
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1954 kJ / 467 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer