Teriyakikyckling med minimajs
Uppskattar du också en snabb men välsmakande middag? Möra kycklingfiléer steks i het panna innan sötsyrlig teriyakisås hälls över tillsammans med minimajsen. De kokta nudlarna läggs upp i en skål innan innehållet i stekpannan hälls över, och rätten toppas med fräscha solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port nudlar eller ris
1 förp minimajs (à 425 g)
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
150 ml teriyakisås
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1954 KJ / 467 kCal
Fett7 g
Salt4.08 g
Kolhydrater58 g
Protein41 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte hunnit laga, verkar gott - men tryckfelsnisse skrev 150 m Teriyakisås i receptet 🤪.
Raouf
2022-12-05Hej Raouf! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Vi har nu rättat receptet, det ska ju såklart vara ml och inget annat. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-05Mycket gott och enkelt. Ta bort sesamfrön. Det finns folk som är allergiska mot sesamfrön.
Marvin
2021-05-28Väldigt snabblagat men tyvärr smaklöst.
Petronella
2021-02-10