Ugnsbakad kolja med citron- och honungsstekt endive
Smaskens, det kan man säga om denna rätt. Koljan bakas i ugnen med salt och peppar, alldeles lagom så att lamellerna faller isär. Till det serveras mos och en smörstekt endive smaksatt med honung och citron. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar
600 g kolja
250 g endivesallad
1 msk smör
1 msk honung
1/2 citron
Till servering
100 g solrosskott
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755 KJ / 420 kCal
Fett7 g
Salt1.3 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Har provat den här två gånger nu, endiverna förstör maträtten. Bara beskt och surt hur man än gör.
Magnus
2021-09-03