Ugnsbakad kolja med citron- och honungsstekt endive

4
1 Klimatsmart
Ugnsbakad kolja med citron- och honungsstekt endive

Smaskens, det kan man säga om denna rätt. Koljan bakas i ugnen med salt och peppar, alldeles lagom så att lamellerna faller isär. Till det serveras mos och en smörstekt endive smaksatt med honung och citron. Ät och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Ugnsbakad kolja med citron- och honungsstekt endive

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1 msk
smör
-
salt
-
peppar
600 g
kolja
250 g
endivesallad
1 msk
smör
1 msk
honung
1/2
citron

Till servering

100 g
solrosskott
1/2
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Hacka dillen och vänd ner i moset.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Magnus

2021-09-03

Har provat den här två gånger nu, endiverna förstör maträtten. Bara beskt och surt hur man än gör.

Näringsvärde per portion

Energi 1755 KJ / 420 kCal
Fett 7 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept