Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker
Nudlar, studenträddaren nummer ett, kan för bara några kronor till kännas både lyxigare och matigare. Koka nudlarna i buljong, som får smak av vitlök och ingefära, och lägg till broccoli och purjolök. Klart!
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
12 dl höns-, kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
4 port nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. ägg.
Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett1 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer