Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

8
0 Klimatsmart
Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Nudlar, studenträddaren nummer ett, kan för bara några kronor till kännas både lyxigare och matigare. Koka nudlarna i buljong, som får smak av vitlök och ingefära, och lägg till broccoli och purjolök. Klart!

Skriv ut
Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
1
purjolök
1
vitlöksklyfta
2 msk
riven färsk ingefära
12 dl
höns-, kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
4
port nudlar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Näringsberäkningen är exkl. ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med ägghalvor.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1168 KJ / 279 kCal
Fett 1 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept