Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Nudlar, studenträddaren nummer ett, kan för bara några kronor till kännas både lyxigare och matigare. Koka nudlarna i buljong, som får smak av vitlök och ingefära, och lägg till broccoli och purjolök. Klart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa broccolin och purjolöken. Skölj purjon. Skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stjälken. Strimla purjolöken fint. Skala och riv vitlöken och ingefäran.
  2. Koka upp buljongen med vitlök och ingefära. Lägg i nudlarna och grönsakerna. Koka sakta 3-5 minuter. Servera.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Näringsberäkningen är exkl. ägg.

Tips

Servera gärna med ägghalvor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 12 dl höns-, kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 4 port nudlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1168 kJ / 279 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB