Kryddig soja- & ingefärslax
Denna smakrika rätt är både supersnabb och superenkel. Med kryddig ingefära, salt soja och söt honung får du allt smaklökarna gapar efter på ett kick. Servera med nudlar och toppa gärna med sesamfrön.
Ingredienser
4 portioner
4 laxfilébitar (à 125 g)
1/2 dl soja
1 msk ginger paste
1 tsk honung
4 port nudlar
sesamfrön till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2369 KJ / 566 kCal
Fett23 g
Salt2.39 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skar laxen i kuber och använde riven färsk ingefära istället. Pressade i marinaden en vitlöksklyfta och stekte snabbt i stekpanna istället med marineraden. Supersnabbt och jättegott vardagsrätt! Vi åt med ris och broccoli.
Szilvia
2021-11-22Gjorde egen ingefärspasta genom att blanda riven ingefära med lite olja och salt, blev jättebra! Stekte haricot verts i sesamolja med flingsalt och sesamfrön och hade till, supergott!
Camilla
2021-04-17Men det verkar som att ginger paste inte längre tillverkas, förslag på ersättning?
Maria
2021-03-27