Kryddig soja- & ingefärslax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kryddig soja- & ingefärslax

Denna smakrika rätt är både supersnabb och superenkel. Med kryddig ingefära, salt soja och söt honung får du allt smaklökarna gapar efter på ett kick. Servera med nudlar och toppa gärna med sesamfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda soja, ginger paste och honung för att sedan hälla över laxbitarna. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 56°C, ca 10-12 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera laxen med nudlar och soja. Strö gärna över lite sesamfrön vid servering eller se tips.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj glas- eller risnudlar.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Tips

Blanda i sesamolja i marinaden och strö på sesamfrön innan du bakar i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfilébitar (à 125 g)
  • 1/2 dl soja
  • 1 msk ginger paste
  • 1 tsk honung
  • 4 port nudlar
  • ev sesamfrön till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2369 kJ / 566 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept