Teriyakinudlar med ägg

24
1 Klimatsmart
Teriyakinudlar med ägg

Teriyakinudlar vegetarisk style serveras här i en syrlig teriyakisås. Tillsammans med krispig paprika, ingefära och haricot verts och stekta ägg får du en enkel rätt att njuta av. Toppa med fräsch gräslök och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Teriyakinudlar med ägg

Ingredienser

4 portioner
1/2
förp fryst haricots verts (à 600 g)
1/2
ask gräslök (à 20 g)
2
röda paprikor
2 msk
riven färsk ingefära
4
port äggnudlar
2 msk
olja
150 ml
teriyakisås
1
lime
8
ägg
2 msk
smör eller margarin

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör/matfett eller välj olja.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med salta jordnötter, cashewnötter eller sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Lottie

10/8/2020

Jättegott och enkelt, och ett perfekt recept att prova teriyakisås i matlagning.

Näringsvärde per portion

Energi 2715 KJ / 649 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept