Teriyakinudlar med ägg
Teriyakinudlar vegetarisk style serveras här i en syrlig teriyakisås. Tillsammans med krispig paprika, ingefära och haricot verts och stekta ägg får du en enkel rätt att njuta av. Toppa med fräsch gräslök och middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp fryst haricots verts (bönor) (à 600 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 röda paprikor
2 msk riven färsk ingefära
4 port äggnudlar
2 msk olja
150 ml teriyakisås
1 lime
8 ägg
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2715 KJ / 649 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat men inget som föll oss i smaken, det blev klibbigt och geggigt innan vi hann börja äta tyvärr.
Katarina
2021-01-18Jättegott och enkelt, och ett perfekt recept att prova teriyakisås i matlagning.
Lottie
2020-10-08