Ta en smakresa till Asien med detta enkla och välsmakande recept. Njut av en läcker och mättande måltid med nudlar krämiga av sesampastan tahini och smakfull tofu stekt i soja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj ris- eller glasnudlar.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men som flera andra skriver, mängden nudlar är på tok för stor! För att få lite grönsaker la jag till finstrimlad squash. Jag toppade också med strimlad salladslök och grovhackade jordnötter.
Anette
2023-09-20Tog cashewnötssmör istf Tahina. Stekte Pak Choi, minimajs, morötter och sockerärtor vid sidan om och rörde i på slutet. Toppade med cashewnötter och koriander. Det blev svingott och uppskattades av både stora och små. Mängden nudlar måste vara felskrivet. Tog 50gr/portion, dvs 200gr och det blev perfekt.
Sara evira
2023-08-31Superenkelt och gott! Har inte använt tofu tidigare så detta var ett bra recept. Stekte först broccolibuketter och röd lök i båtar för att få in lite grönt. La sedan ner tofun och stekte vidare. Strösslade över lite solrosfrön. Kommer garanterat laga igen. Men 250 gram nudlar räcker till 4 personer. Annars blir det ingen sås alls.
Camilla
2023-08-31