Tarte flambée
Tarte flambée är den franska motsvarigheten till pizza eller flatbread: tunt kavlad deg toppad med godsaker, som exempelvis smakrik ost och härliga grönsaker. I vårt recept använder vi en färdig pizzadeg, fyller pizzan med kyckling och grönkål.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
2-4 portioner
3 gula lökar
2 msk smör
4 grönkålsblad
Marinad
2 tsk finrivet citronskal
2 pressade vitlöksklyfta
1/2 dl olja
salt
peppar
300 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 påse färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
1 dl naturell färskost
1 dl riven parmesan
Vid servering
1/2 rödlök
2 tsk finrivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5135 KJ / 1223 kCal
Fett73 g
Salt2.07 g
Kolhydrater88 g
Protein58 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så otroligt gott! Hela familjens favorit!
Åsa
2021-11-13Oj, vad gott det blev!! Det tog lite tid att få den klar men det var det värt.
Jan-olof
2021-10-03Detta är nog det godaste jag någonsin lagat! Tidskrävande men så värt det!
Tone
2020-09-20Ååå vad roligt att du gillade receptet och vilket bra betyg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-21