Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tarte flambée

Tarte flambée är den franska motsvarigheten till pizza eller flatbread: tunt kavlad deg toppad med godsaker, som exempelvis smakrik ost och härliga grönsaker. I vårt recept använder vi en färdig pizzadeg, fyller pizzan med kyckling och grönkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs i smöret ca 10 minuter tills den är mjuk. Ansa och hacka grönkålen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Marinad: Blanda citronskal, vitlök och olja, smaka av med salt och peppar. Blanda marinaden med kycklingen. Låt marinera minst 30 minuter i kylskåp.
  4. Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Skär i bitar.
  5. Höj ugnstemperaturen till 250°C.
  6. Stek kycklingen i en het panna med olja och grönkålen. Smaka av med med salt och peppar.
  7. Skär pizzadegen i 2 lika stora bitar. Kavla ut degen tunt till två runda pizzor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda ihop färskost och parmesan och bred över pizzabottnarna. Fördela den stekta löken över.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills den får lite färg. Ta ut och lägg på kyckling och grönkålsfräset. Ställ in ytterligare ca 3 minuter.
  9. Vid servering: Toppa gärna med tunt skuren rödlök och citronskal. Servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja, välj laktosfri färskost och välj laktosfri pizzadeg.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Tips

För extra smaksättning, toppa pizzan med nymalen svartpeppar och flingsalt.

Ingredienser

Portioner: 2-4
  • 3 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 grönkålsblad
Marinad
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 pressade vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olja
  • salt
  • peppar
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 påse färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 1 dl naturell färskost
  • 1 dl riven parmesanost
Vid servering
  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk finrivet citronskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5135 kJ / 1223 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer