Grönkålschips

Betyg 4.5 av 5.
88 personer har röstat
14
Grönkålschips

Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.

Grönkålschips

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g hela grönkålsblad
4 msk olja
3 krm salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Smaksättning med samtal oelek mmm mycket gott

Agatha

2024-12-29

.Hade mina inne bara 15 min. De blev brända när de var inne 25 min.

Karin

2024-10-19

Kan man göra chipsen dagen före glöggen

Christina

2023-12-07

Hej Christina! Grönkålschipsen är som godast och krispigast när de är nylagade men de går även att förvara i en rymlig burk med lock. Se till att de svalnat helt innan de placeras i burken. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-08

Näringsvärde per portion

Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grönkålschips med sesamfrön
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålschips med oregano och vitlök
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Piadina med grönkål och mögelost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad grönkål med mozzarella och tomatcitronette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte flambée
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga