Grönkålschips

Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.

Ingredienser
4 portioner
ca 400 g hela grönkålsblad
4 msk olja
3 krm salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna oljan med 1 tsk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (för 4 port) innan den masseras in i kålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergoda! Bra att hålla lite koll i ugnen :)
Elisabeth
2023-10-26Blev jättegott. Men sänkte temperaturen till 120 grader varmluft och hade de bara inne i ca 15 minuter.
Evelina
2023-10-07Funkade inte på bladkål, de tappade all färg, blev bruna på några minuter och brändes på 10.....
Malin
2023-07-29