Grönkålschips
Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g hela grönkålsblad
4 msk olja
3 krm salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna oljan med 1 tsk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (för 4 port) innan den masseras in i kålen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man göra chipsen dagen före glöggen
Christina
2023-12-07Hej Christina! Grönkålschipsen är som godast och krispigast när de är nylagade men de går även att förvara i en rymlig burk med lock. Se till att de svalnat helt innan de placeras i burken. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08”Tillaga i omgångar” - vad innebär det?
Anna maria
2023-12-02Hej Anna Maria! Grönkålen ska ligga luftigt på plåten och måste tillagas i flera omgångar. Allt kommer sannolikt inte få plats på en plåt. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07Supergoda! Bra att hålla lite koll i ugnen :)
Elisabeth
2023-10-26