Grönkålschips
Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g hela grönkålsblad
4 msk olja
3 krm salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g
Kommentarer
.Hade mina inne bara 15 min. De blev brända när de var inne 25 min.
Karin
2024-10-19Kan man göra chipsen dagen före glöggen
Christina
2023-12-07Hej Christina! Grönkålschipsen är som godast och krispigast när de är nylagade men de går även att förvara i en rymlig burk med lock. Se till att de svalnat helt innan de placeras i burken. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08”Tillaga i omgångar” - vad innebär det?
Anna maria
2023-12-02Hej Anna Maria! Grönkålen ska ligga luftigt på plåten och måste tillagas i flera omgångar. Allt kommer sannolikt inte få plats på en plåt. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07