Grönkålschips

Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
6
Grönkålschips

Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.

Grönkålschips

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g  hela grönkålsblad
4 msk  olja
3 krm  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.



Gör så här

Tips

Smaksätt gärna oljan med 1 tsk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (för 4 port) innan den masseras in i kålen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Jag hällde på en halv dl Sweet chili och gnuggade in. Toppengott!

Charlott

2023-02-18

100 grader perfekt

Isabelle

2023-01-24

Två plåtar med varmluft på ca 120 grader. Öppnade luckan var 7-8 minut. Blev kanongott!

Karolina

2022-12-27

Näringsvärde per portion

Energi648 KJ / 155 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grönkålschips med sesamfrön
Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålschips med oregano och vitlök
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålschips
Betyg 2.6 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad grönkål med mozzarella och tomatcitronette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaksdrink med spenat och grönkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte flambée
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga