UNDER 45 MIN | Medel

Tandooristekt kyckling med tzatziki

Kyckling som du steker i tandoorikrydda och olja blir härligt smakrik och passar utmärkt ihop med nykokt ris och en mild tzatziki. Toppa rätten med krispig isbergssallad och du har en måltid hela familjen kan njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
  3. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda kycklingen runt om med tandoorikryddan.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen och stek tills innertemperaturen är 72°C, ca 12 minuter. 
  5. Tzatziki: Skär gurkan i tärningar och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  6. Till servering: Skär salladen i bitar och blanda gärna med en vinägrett.
  7. Servera kycklingen med ris, sallad och tzatziki.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorimixen.
Annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 kycklingsteaks (urbenade kycklingklubbor med skinn)
  • 2 msk olja
  • 2 msk tandoorikrydda
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • ev vinägrett

Näringsvärde
Per portion

Energi 2036 kJ / 486 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept