Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tandoorikyckling i ugn

Kycklingfiléer gratinerade under ett smakrikt täcke av yoghurt och tandoorikrydda. Servera med ugnsrostade, rödlökar, morötter och paprikor. Tandoorikyckling passar utmärkt till olika sallader.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en smord långpanna. Tillsätt salt och peppar.
  3. Blanda yoghurt och 2/3 av tandoorikryddan. Bre detta över kycklingen. Pudra över resten av tandoorikryddan.
  4. Skala och skär lök och morötter i grova bitar. Lägg i en annan smord långpanna.
  5. Sätt in båda i ugnen i ca 30 minuter. Kärna ur och skär paprikorna i fyra delar. Lägg in dem efter tio minuter. Ta ut och låt svalna. Skiva upp kycklingen tunt, lägg upp på ett fat. Servera med röror och sallad t ex Avokadoröra, Mangochutneydressing, Pitakrutonger och Sommarsallad.

Tips

Om du vill förbereda inför en stor fest:
2 dagar innan: Skär grönsaker till tandoorikycklingen. Blanda tandooriyoghurt.
1 dag innan: Ugnsstek kycklingen och grönsakerna.
2 timmar innan/servering: Skär upp kycklingen. Värm den ev i ugnen i 170°C ca 10 minuter tillsammans med grönsakerna så att de är ljumma, eller servera kycklingen kall till salladen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 kycklingfiléer
  • 3 rödlökar
  • 3 morötter
  • 3 paprikor
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?