Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola
I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016
Ingredienser
2 portioner
2 majskycklingklubbor
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 port ris eller annat gryn
1/2 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
70 g kalamataoliver
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 387 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer