Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Betyg 3.2 av 5.
159 personer har röstat
0
Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2   majskycklingklubbor
1 msk  olja
salt och peppar
1   vitlöksklyfta
2   port ris eller annat gryn
1/2   burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
70 g  kalamataoliver
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
159 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 387 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingklubba med kikärtsröra i pitabröd
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Honungsgrillad majskyckling med rostad pumpa
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingklubba BBQ med tomatsallad
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad majskycklingklubba med sötpotatissallad
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majskyckling med oliver och rostad paprika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta puttanesca med kyckling
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga