Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

159
0 Klimatsmart
Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2
majskycklingklubbor
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
2
port ris eller annat gryn
1/2
burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
70 g
kalamataoliver
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

159

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 387 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept