Vitlöksstekt kyckling med oliver och ruccola
I detta recept får du avnjuta saftiga vitlöksstekta kycklingklubbor. Innan kycklingen ställs in i ugnen pressar du färsk vitlök över den. Doften som sprider sig är ljuvlig och tillsammans med den krämiga ricotta- och tomatsåsen blir måltiden en hit. Servera med nykokt ris, kalamataoliver och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016
Ingredienser
2 portioner
2 majskycklingklubbor
1 msk olja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
2 port ris eller annat gryn
1/2 burk pastasås (gärna ricotta och tomat, à 420 g)
70 g kalamataoliver
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 387 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer