Här är ett laxrecept med inspiration från Indien. Laxfilén steks tillsammans med en smakrik tandoorikrydda. Till gör du en egengjord potatismos som gör sig gott med den tandoorikryddade laxen. Servera krispig blomkål som tillbehör smaksatt med olivolja, persilja och en skvätt vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det var för mycket tandoorikrydda tyckte alla i familjen. Mos är mos och alltid gott. Blomkålen åt vi rå med dubblad dressing på. Kunde nästan varit ännu mer dressing. Men väldigt gott i alla fall
Anna
2016-02-25