Tandoorilax med blomkål och mos
Här är ett laxrecept med inspiration från Indien. Laxfilén steks tillsammans med en smakrik tandoorikrydda. Till gör du en egengjord potatismos som gör sig gott med den tandoorikryddade laxen. Servera krispig blomkål som tillbehör smaksatt med olivolja, persilja och en skvätt vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Blomkål med dressing
ca 250 g blomkål
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Lax
ca 600 g laxfilé
2 tsk tandoorikrydda
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett28 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det var för mycket tandoorikrydda tyckte alla i familjen. Mos är mos och alltid gott. Blomkålen åt vi rå med dubblad dressing på. Kunde nästan varit ännu mer dressing. Men väldigt gott i alla fall
Anna
2016-02-25