Tandoorilax med blomkål och mos

70
1
Tandoorilax med blomkål och mos

Här är ett laxrecept med inspiration från Indien. Laxfilén steks tillsammans med en smakrik tandoorikrydda. Till gör du en egengjord potatismos som gör sig gott med den tandoorikryddade laxen. Servera krispig blomkål som tillbehör smaksatt med olivolja, persilja och en skvätt vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Tandoorilax med blomkål och mos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1 1/2 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

Blomkål med dressing

ca 250 g
blomkål
1 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
1/2
kruka persilja

Lax

ca 600 g
laxfilé
2 tsk
tandoorikrydda
1 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Koka med blomkålen i potatisvattnet de sista 10 minuterna och gör ett potatis- och blomkålsmos.

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentar

Anna

2016-02-25

Det var för mycket tandoorikrydda tyckte alla i familjen. Mos är mos och alltid gott. Blomkålen åt vi rå med dubblad dressing på. Kunde nästan varit ännu mer dressing. Men väldigt gott i alla fall

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 572 kCal
Fett 28 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept