Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt
Lax med indisk touch får du genom att använda kryddan tandoori. Den tandoorikryddade laxen lagar du i ugn och serverar tillsammans med ris och en gurkyoghurt gjord på matyoghurt, gurka och lime. Smakfullt och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax
salt
peppar
4 tsk tandoorikrydda
4 port ris, gärna basmatiris
Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
salt
peppar
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2134 KJ / 510 kCal
Kommentarer
Mina barn älskar rätten! Tar ett tunnare lager krydda till barnet som inte vill ha stark mat. Enkelt. Såsen god!
Liselotte
2024-01-06Enkelt och snabbt att tillaga. Gurkyoghurten lyfte rätten till att bli mer än måndagsmat. Gott!
Nicolai
2020-05-25Ingen höjdare, lagar inte denna rätt igen!
Ann
2017-11-09