Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Lax med indisk touch får du genom att använda kryddan tandoori. Den tandoorikryddade laxen lagar du i ugn och serverar tillsammans med ris och en gurkyoghurt gjord på matyoghurt, gurka och lime. Smakfullt och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
  6. Servera laxen med ris och gurkyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • salt och peppar
  • 4 tsk tandoorikrydda
  • 4 port ris, gärna basmatiris
Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • salt och peppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2134 kJ / 510 kCal
Läs mer om näringsvärden