Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

37
4
Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Lax med indisk touch får du genom att använda kryddan tandoori. Den tandoorikryddade laxen lagar du i ugn och serverar tillsammans med ris och en gurkyoghurt gjord på matyoghurt, gurka och lime. Smakfullt och enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax
salt och peppar
4 tsk tandoorikrydda
4 port ris, gärna basmatiris

Gurkyoghurt

1 gurka
2 dl matyoghurt (10%)
salt och peppar
1 lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Nicolai

2020-05-25

Enkelt och snabbt att tillaga. Gurkyoghurten lyfte rätten till att bli mer än måndagsmat. Gott!

Ann

2017-11-09

Ingen höjdare, lagar inte denna rätt igen!

Marie

2014-04-26

Supergott och enkelt men det bästa var ju att det gick fort att göra! Såsen var pricken över i:et !

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 510 kCal
Läs mer om näringsvärden