Tandoorigryta med grönsaker och ris
Denna utsökta tandoorigryta är en perfekt vegetarisk middag baserad på blomkål, vita bönor och paprika. En yoghurtklick uppå den mustiga grytan bidrar med en fräsch känsla. Servera tillsammans med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
350 g blomkål
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 pkt stora kokta vita bönor (à ca 400 g)
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk torr tandoorikrydda
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Använde tandooripasta istället för pulverkrydda, och hade i lite soja och tomatpuré för att ge grytan en lite mer aptitlig färg! Hade även i broccoli också, och körde hälften svarta bönor, hälften stora vita för det var det jag hade hemma och det funkade utmärkt!
Ellen
2020-01-21