Tandoorigryta med grönsaker och ris

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
1Klimatsmart
Tandoorigryta med grönsaker och ris

Denna utsökta tandoorigryta är en perfekt vegetarisk middag baserad på blomkål, vita bönor och paprika. En yoghurtklick uppå den mustiga grytan bidrar med en fräsch känsla. Servera tillsammans med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Tandoorigryta med grönsaker och ris

Ingredienser

4 portioner
350 g blomkål
4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 pkt stora kokta vita bönor (à ca 400 g)
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk torr tandoorikrydda
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott! Använde tandooripasta istället för pulverkrydda, och hade i lite soja och tomatpuré för att ge grytan en lite mer aptitlig färg! Hade även i broccoli också, och körde hälften svarta bönor, hälften stora vita för det var det jag hade hemma och det funkade utmärkt!

Ellen

2020-01-21

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandoorigryta med grönsaker
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorilax med blomkål och mos
Betyg 3.3 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Niebe - Gambiansk lök- och bönröra
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta e fagioli - italiensk bönsoppa
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Burritos med vita bönor och indiska smaker
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga