Tandorilax med morotsraita

120
2
Tandorilax med morotsraita

I detta recept bjuds det på lax med inspiration från Indien. Välsmakande kryddor är vanligt i det Indiska köket och Tandoorikrydda är inget undantag. Till det gör du en svalkande fräsch morotsraita som består av rivna morötter, pressad vitlök, yoghurt och ett knippe färsk mynta. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Tandorilax med morotsraita

Ingredienser

2 portioner

Ris

2
port ris

Morotsraita

2
morötter
1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

Lax

2
port laxfilé (à 150 g)
2 tsk
tandoorikrydda
1 msk
olja
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Redaktionen

2016-07-04

Hej Lena! Kul att du gillar vårt arkiv. Det måste varit något tekniskt fel, för när vi provar så går det att spara och lägga till i inköpslistan. Hoppas det fungerar även för dig. Hälsningar Ulrika.

Lena

2016-06-26

Bra med Bistro veckorecepten i arkivet, men man har missat att Spara, lägg till i inköpslista etc inte fungerar. Synd!

Näringsvärde per portion

Energi 2782 KJ / 665 kCal
Fett 33.1 g
Salt 4.77 g
Kolhydrater 54.1 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept