Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandorilax med morotsraita

I detta recept bjuds det på lax med inspiration från Indien. Välsmakande kryddor är vanligt i det Indiska köket och Tandoorikrydda är inget undantag. Till det gör du en svalkande fräsch morotsraita som består av rivna morötter, pressad vitlök, yoghurt och ett knippe färsk mynta. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lax: Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Servera laxen med ris, morotsraita och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
Ris
  • 2 port ris
Morotsraita
  • 2 morötter
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lax
  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2782 kJ / 665 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept