Tandorilax med morotsraita

I detta recept bjuds det på lax med inspiration från Indien. Välsmakande kryddor är vanligt i det Indiska köket och Tandoorikrydda är inget undantag. Till det gör du en svalkande fräsch morotsraita som består av rivna morötter, pressad vitlök, yoghurt och ett knippe färsk mynta. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Ingredienser
Ris
Morotsraita
Lax
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, bra kombinationer, kryddade riset med ostronsås. / Gunnar
Gunnar
2023-01-27Hej Lena! Kul att du gillar vårt arkiv. Det måste varit något tekniskt fel, för när vi provar så går det att spara och lägga till i inköpslistan. Hoppas det fungerar även för dig. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-07-04Bra med Bistro veckorecepten i arkivet, men man har missat att Spara, lägg till i inköpslista etc inte fungerar. Synd!
Lena
2016-06-26