Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandoori-cashews

Trevliga rostade cashewnötter med smak av tandoorikrydda och salt. Med röd hushållsfärg blir nötterna ett snyggt och gott drinksnacks. Servera dem gärna tillsammans med citronmandlar och rostade pumpakärnor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda tandoorikrydda, salt, vatten och hushållsfärg.
  3. Gnid in nötterna i kryddblandningen. Låt nötterna dra åt sig vattnet en stund.
  4. Sprid ut nötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och rosta dem i ca 30 minuter. Rör om då och då. De ska bli lätt gyllenbruna.
  5. Blanda Citronmandlar och tandoori-cashews med rostade pumpakärnor till ett snyggt och gott drinksnacks.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • 1 krm röd hushållsfärg
  • 250 g naturella cashewnötter
Lägg till i inköpslistan