Stekt lax med potatis- och blomkålsmos
I det här laxreceptet serveras den stekta laxen med en variant på vanligt potatismos gjort på potatis och blomkål i en härligt smakfull kombination. Fisken och det lena moset serveras med en gurksallad där syra möter sötma genom sur citron och söta majskorn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 250 g blomkål
ca 2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
1/2 gurka
170 g majskorn
2 msk hackad dill
ca 600 g laxfilé
1/2 msk olja
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2498 KJ / 598 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater52.3 g
Protein35.9 g
Kommentarer
Enkelt och jättegott!
Ann
2012-10-11Men har ni ens provlagat rätten. Hur kan ni skriva i receptet att fisken skall brynas och sedan stå 8 minuter i ugnen. Nu ska vi till och äta. Moset är klart och fisken är rå inuti. Vem kan använda en termometer på rätt sätt på en så tunn fiskbit? Besviken igen.
Tomas
2012-10-09Gott och lättlagat. Passar till både vardag och söndag och som bjudmat. Jag blev skönt mätt.
Gunilla
2012-10-02