Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

14
3
Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

I det här laxreceptet serveras den stekta laxen med en variant på vanligt potatismos gjort på potatis och blomkål i en härligt smakfull kombination. Fisken och det lena moset serveras med en gurksallad där syra möter sötma genom sur citron och söta majskorn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 250 g blomkål
ca 2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1/2 gurka
170 g majskorn
2 msk hackad dill
ca 600 g laxfilé
1/2 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Ann

2012-10-11

Enkelt och jättegott!

Tomas

2012-10-09

Men har ni ens provlagat rätten. Hur kan ni skriva i receptet att fisken skall brynas och sedan stå 8 minuter i ugnen. Nu ska vi till och äta. Moset är klart och fisken är rå inuti. Vem kan använda en termometer på rätt sätt på en så tunn fiskbit? Besviken igen.

Gunilla

2012-10-02

Gott och lättlagat. Passar till både vardag och söndag och som bjudmat. Jag blev skönt mätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2498 KJ / 598 kCal
Fett 254 g
Kolhydrater 523 g
Protein 359 g
Läs mer om näringsvärden