Grillad tandoorikyckling med gurksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad tandoorikyckling med gurksallad

Grillad tandoorikyckling med gurksallad är ett mättande och gott recept som hela familjen kommer att uppskatta. Kycklingen gnids in med tandoorikryddor och yoghurt innan de grillas och serveras med en sallad av gurkor, vitlök och matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka kycklingen i bröst- och lårbitar och skär loss bröst- och lårben.
  2. Blanda tandoorikryddblandningen med yoghurt och några droppar röd färg. Gnid in kycklingen med tandoorikryddorna. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  3. Grilla kycklingen täckt med folie ca 15 min på varje sida.
  4. Sallad: Skala och skiva gurkan under tiden. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bordskycklingar (à ca 1 kg)
  • 2 msk tandoorikryddor
  • 2 dl naturell yoghurt
  • röd hushållsfärg
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan