Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandoorisoppa med kokos

En het tandoorisoppa som du tillagar på under trettio minuter är perfekt stressiga dagar. Den indiska smaken förhöjs med hjälp av kokosmjölk och apelsinskal i soppan. Servera tillsammans med mild yoghurt och smaskiga naanbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken och tandoorikryddan i olja i ca 3 minuter. Rör ner kokosen.
  2. Blanda i tomater, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan nästan helt slät med stavmixer. Tillsätt socker, apelsinskal och sambal oelek. Smaka av med sesamolja och salt.
  4. Till servering: Värm soppan och servera med en klick yoghurt och varma naanbröd.

För alla

Fri från ägg- och gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 2 msk rapsolja
  • 2 1/2 dl riven kokos
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1/2 dl konc kyckling eller grönsaksfond
  • 0,8 msk socker
  • rivet skal av 1/3 apelsin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 0,8 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • naanbröd (indiskt bröd)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?