Tandoorisoppa med kokos

5
0
Tandoorisoppa med kokos

En het tandoorisoppa som du tillagar på under trettio minuter är perfekt stressiga dagar. Den indiska smaken förhöjs med hjälp av kokosmjölk och apelsinskal i soppan. Servera tillsammans med mild yoghurt och smaskiga naanbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Tandoorisoppa med kokos

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 msk tandoorikrydda
2 msk rapsolja
2 1/2 dl riven kokos
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 1/2 liter vatten
1/2 dl konc kyckling eller grönsaksfond
1/2 - 4/5 msk socker
rivet skal av 1/3 apelsin
1/2 tsk sambal oelek
1/2 - 4/5 tsk sesamolja
1 tsk salt

Till servering

yoghurt av medelhavstyp (10 %)
naanbröd (indiskt bröd)

För alla

Fri från ägg- och gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer