Tandoorisoppa med kokos

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Tandoorisoppa med kokos

En het tandoorisoppa som du tillagar på under trettio minuter är perfekt stressiga dagar. Den indiska smaken förhöjs med hjälp av kokosmjölk och apelsinskal i soppan. Servera tillsammans med mild yoghurt och smaskiga naanbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Tandoorisoppa med kokos

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2 msk  tandoorikrydda
2 msk  rapsolja
2 1/2 dl  riven kokos
2   burkar hela tomater (à 400 g)
1 1/2   liter vatten
1/2 dl  konc kyckling eller grönsaksfond
1/2 - 4/5 msk  socker
rivet skal av 1/3   apelsin
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 - 4/5 tsk  sesamolja
1 tsk  salt

Till servering

yoghurt av medelhavstyp (10 %)
naanbröd (indiskt bröd)

För alla

Fri från ägg- och gluten, om lämpligt bröd bjuds.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Laxspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tisdagssoppa på italienska
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tandoorikyckling i ugn
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga