Tagliatelle med tomat och basilikasås
En smakfull tagliatelle med tomat- och basilikasås som går hem hos både stora som små! Morötter, lök och vitlök fräses ihop i en stor gryta där resten av ingredienserna tillsätts och det får koka. Fantastiska dofter sprider sig i köket! Servera med nykokt pasta och toppa med fetaost och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
Sås
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
390 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
250 g fryst bönmix
Till servering
150 g fetaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2793 KJ / 668 kCal
Fett33 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt men väldigt gott 👍🏻
Michael
2024-03-18Riktigt gott 💥
Catarina
2022-12-14Supersmarrig enkel pastarätt, tog hälften av grädden för lite mustigare smak.
Sofia
2020-07-25