Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronkyckling med pasta

På under 30 minuter tillagar du denna härligt saftiga och krämiga citronkyckling med nykokt pasta och ruccolasallad! Kycklingfilé, tomat, tärnad bacon, rödlök, citron, balsamvinäger och tagliatelle är några av ingredienserna, som tillsammans med vispgrädde smaksätter grytan och gör den ljuvlig!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skala och skiva löken tunt.
  3. Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en gryta. Tillsätt bacon och löken och fräs ca 1 minut.
  4. Skölj och riv skalet av citronen.
  5. Tillsätt citronskal, tomater och grädde. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter.
  6. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Blanda rucolan med balsamvinäger och resten av olivoljan. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  8. Servera grytan med nykokt pasta och ruccolasallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 citron
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2642 kJ / 632 kCal