Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och olivpasta med pastrami

En snabblagad pasta där hemligheten ligger i råvarorna som valts ut med varsam hand. Smakrika kalamataoliver, ljuvlig tomatcrème av soltorkade tomater och fläskpastrami är smaker som tar med oss till Medelhavets torra värme. En frisk ruccolasallad till ger rätten perfekt balans.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken tunt. Grovhacka oliverna. Skär pastramin i breda strimlor.
  3. Stek purjolöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk temperaturen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, tomatcrème och oliver, låt det puttra några minuter. Vänd ner pastramin och låt den bli varm.
  5. Blanda såsen med den nykokta pastan och servera med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, ris- eller sojaersättning.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: servera oliverna bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1/2 purjolök
  • 70 g snack oliver kalamata
  • 2 förp fläskpastrami (à 150 g)
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl soltorkad tomatcrème
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal