Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärssås med tagliatelle

En välsmakande variant på klassisk spagetti med köttfärssås, som du svänger ihop på en halvtimme. Stek köttfärs och lök och tillsätt pastasås, soja och oregano. Låt sjuda i 10 minuter och servera med nykokt tagliatellepasta, strimlad paprika och rivig rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tagliatelle: Sätt på en stor kastrull med vatten och salt till pastan.
  2. Köttfärssås: Skala och hacka löken.
  3. Stek köttfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut, krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt pastasås, soja och oregano. Låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Tagliatelle: Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Grönsaker: Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  7. Servera köttfärssåsen med pasta, paprika och rucola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs vilket ger halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Tips

Smaksätt köttfärssåsen med lite sambal oelek för lite hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
Tagliatelle
  • 10 nystan tagliatelle
Köttfärssås
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 690 g pastasås med tomat och vitlök
  • 1 msk soja
  • 1 tsk oregano
Grönsaker
  • 1 grön paprika
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2660 kJ / 638 kCal