Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hyvlade morötter i sallad med grön sparris och ruccola

En härlig, fräsch sallad med morötter, grön sparris och ruccola. Du blandar morötterna, sparrisen och ruccolan med balsamvinäger, olivolja och rödlök och har sedan ett nyttigt och gott tillbehör till kött, fisk, fågel - eller att bara äta som den är!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i långa tunna skivor med osthyvel eller potatiskalare. Skölj och halvera sparrisen på längden. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Lägg i morötterna några sekunder och lyft upp grönsakerna med en hålslev.
  3. Skölj ruccolan. Blanda de varma grönsakerna med rödlök, ruccolasallat och dressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 200 g grön sparris
  • 1/4 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 kruka ruccolasallat
Lägg till i inköpslistan