Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Detta är ett snabblagat recept på tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan som är helt underbart gott. Gör din krämiga champinjonsås under tiden som tagliatellen kokar och blanda sedan ihop dessa. Riv över parmesan före servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Väl laktosfri naturell crème fraiche och krydda med örter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot naturell mjölkproteinfri ersättnigsprodukt och krydda med örter. Byt ut matfett mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Om jag gör det igen lägger jag nog till gul lök och nåt med lite syra, typ en skvätt vitt vin. Håller med kommentaren att det är 3 portioner snarare än 4.
Erika
2024-08-13Ganska ointressant, behöver mer smak typ bacon/skinka.
Viktor
2023-05-28Snabbt, enkelt och gott. Dock förstår jag inte hur små i maten de är som menar att det ska räcka till 4 portioner, för mig blir det två. Men som sagt, gott och enkelt!
Erik håkan
2023-02-12