Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré
Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré är en god och lättlagad vardagsmiddag. Torskfilén serveras med små knaperstekta baconbitar, potatis och en härlig puré av ärtor och lättcrème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 paket bacon (à 140 g)
Ärtpuré
250 g djupfrysta ärtor
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt börd att servera till.
Gör laktosfri: välj lakosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smulad dragon är gott att smaksätta ärtpurén med som variation.
Gröna tipset: Ärtpurén är också god att servera som tillbehör till t.ex. pasta eller couscous.
Gröna tipset: Ärtpurén är också god att servera som tillbehör till t.ex. pasta eller couscous.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett10.4 g
Kommentarer
nja gott med fisk och bacon. Ärtpurén var inte så spännande; snygg färg men smakar inte så roligt. enkelt att göra
Maria
2014-04-14Bra vardagsmat. Bacon och fisk är gott tillsammans. Ärtpurén var riktigt god.
Sofia
2006-11-06Blandningen mellan bacon och fisk blev jättegott, och ärtpureén var ett perfekt sätt att lura i dottern ärtor ;-)
Anna
2005-04-16