Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré är en god och lättlagad vardagsmiddag. Torskfilén serveras med små knaperstekta baconbitar, potatis och en härlig puré av ärtor och lättcrème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Koka torsken i lättsaltat vatten ca 5 min.
  3. Skär baconet i strimlor. Stek baconet, utan extra fett, tills det blivit knaprigt. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  4. Ärtpuré: Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna rinna av. Mixa dem med mixerstav och rör i lättcrème fraichen. Smaka av med salt och mald vitpeppar.
  5. Servera torsken med baconet strött över, potatis, ärtpuré, kokta morotsstrimlor och knäckebröd.

 

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt börd att servera till.
Gör laktosfri: välj lakosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smulad dragon är gott att smaksätta ärtpurén med som variation.

Gröna tipset: Ärtpurén är också god att servera som tillbehör till t.ex. pasta eller couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 paket bacon (à 140 g)
Ärtpuré
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2176 kJ / 520 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden