Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

13
3
Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré är en god och lättlagad vardagsmiddag. Torskfilén serveras med små knaperstekta baconbitar, potatis och en härlig puré av ärtor och lättcrème fraiche.

Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 potatisar
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 paket bacon (à 140 g)

Ärtpuré

250 g djupfrysta ärtor
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt börd att servera till.
Gör laktosfri: välj lakosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smulad dragon är gott att smaksätta ärtpurén med som variation.

Gröna tipset: Ärtpurén är också god att servera som tillbehör till t.ex. pasta eller couscous.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

2014-04-14

nja gott med fisk och bacon. Ärtpurén var inte så spännande; snygg färg men smakar inte så roligt. enkelt att göra

Sofia

2006-11-06

Bra vardagsmat. Bacon och fisk är gott tillsammans. Ärtpurén var riktigt god.

Anna

2005-04-16

Blandningen mellan bacon och fisk blev jättegott, och ärtpureén var ett perfekt sätt att lura i dottern ärtor ;-)

Näringsvärde per portion

Energi 2176 KJ / 520 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden