Stekt torsk med syrlig ärtsås

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
3Klimatsmart
Stekt torsk med syrlig ärtsås

Att addera lite syra till en fiskrätt borde vara lag! Här gör du en ärtsås på mjölk, ärtor och crème fraiche (vilket tillför den perfekta syrliga touchen). Nog för att man hade kunnat mätta magen på bara sås och potatis, så blir det faktiskt ännu bättre med den snabbt stekta torsken till. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Stekt torsk med syrlig ärtsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 300 g)
salt
peppar
600 g torskfilé
1 msk smör eller olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Gott!

Malin

2021-02-01

Helt ok, men fisk ska stekas o Smör enligt min mening

Dan

2021-01-27

Ok rätt, lättlagad. Fick tillsätta lite syrlighet i såsen i form av en skvätt vinäger.

Magnus

2021-01-25

Näringsvärde per portion

Energi1923 KJ / 458 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad torsk med gröna ärter
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med ärter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med krämig ärtsås
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med purjo- och äggsås
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga