Stekt torsk med syrlig ärtsås

12
3 Klimatsmart
Stekt torsk med syrlig ärtsås

Att addera lite syra till en fiskrätt borde vara lag! Här gör du en ärtsås på mjölk, ärtor och crème fraiche (vilket tillför den perfekta syrliga touchen). Nog för att man hade kunnat mätta magen på bara sås och potatis, så blir det faktiskt ännu bättre med den snabbt stekta torsken till. Smaklig fisk!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Stekt torsk med syrlig ärtsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 300 g)
salt
peppar
600 g torskfilé
1 msk smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Malin

2021-02-01

Gott!

Dan

2021-01-27

Helt ok, men fisk ska stekas o Smör enligt min mening

Magnus

2021-01-25

Ok rätt, lättlagad. Fick tillsätta lite syrlighet i såsen i form av en skvätt vinäger.

Näringsvärde per portion

Energi 1923 KJ / 458 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept