Stekt torsk med syrlig ärtsås
Att addera lite syra till en fiskrätt borde vara lag! Här gör du en ärtsås på mjölk, ärtor och crème fraiche (vilket tillför den perfekta syrliga touchen). Nog för att man hade kunnat mätta magen på bara sås och potatis, så blir det faktiskt ännu bättre med den snabbt stekta torsken till. Smaklig fisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 morötter
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 300 g)
salt
peppar
600 g torskfilé
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 458 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!
Malin
2021-02-01Helt ok, men fisk ska stekas o Smör enligt min mening
Dan
2021-01-27Ok rätt, lättlagad. Fick tillsätta lite syrlighet i såsen i form av en skvätt vinäger.
Magnus
2021-01-25