Skinkschnitzel med potatisstomp

29
0
Skinkschnitzel med potatisstomp

Det här är en rustik vardagsrätt. Som en enklare variant på klassisk wienerschnitzel är den här rätten av enkelpanerad skinkschnitzel. Till köttet serveras potatisstomp, en typ av potatismos men inte fullt så slätt som det brukar vara. Gröna ärter är det självklara tillbehöret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Skinkschnitzel med potatisstomp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 1 1/2 krm peppar
ca 500 g skivat skinkinnanlår
2 msk smör eller margarin
1 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2248 KJ / 538 kCal
Fett 16.3 g
Kolhydrater 55.9 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden