Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med potatisstomp

Det här är en rustik vardagsrätt. Som en enklare variant på klassisk wienerschnitzel är den här rätten av enkelpanerad skinkschnitzel. Till köttet serveras potatisstomp, en typ av potatismos men inte fullt så slätt som det brukar vara. Gröna ärter är det självklara tillbehöret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen till potatisstompet. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda vetemjöl, peppar och salt på en tallrik.
  3. Vänd skinkskivorna i vetemjölet. Stek schnitzlarna i matfettet några minuter på varje sida. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Skär citronen i klyftor.
  4. Till servering: Servera schnitzlarna med potatisstomp, ärter och citron.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ca 1 1/2 krm peppar
  • ca 500 g skivat skinkinnanlår
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 förp frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2248 kJ / 538 kCal