Skinkschnitzel med potatisstomp

Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
0
Skinkschnitzel med potatisstomp

Det här är en rustik vardagsrätt. Som en enklare variant på klassisk wienerschnitzel är den här rätten av enkelpanerad skinkschnitzel. Till köttet serveras potatisstomp, en typ av potatismos men inte fullt så slätt som det brukar vara. Gröna ärter är det självklara tillbehöret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Skinkschnitzel med potatisstomp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2 dl  lätt crème fraiche
salt och peppar
1 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
ca 1 1/2 krm  peppar
ca 500 g  skivat skinkinnanlår
2 msk  smör eller margarin
1   förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater55.9 g
Protein36.4 g

Testa liknande recept

Stekt torsk med syrlig ärtsås
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Betyg 3.8 av 5.
146 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt torskfilé med bacon och ärtpuré
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crème Ninon - grön ärtsoppa
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cannelloni med rökt lax, ärter och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med gräddig pestosås
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga