Svamp- och ärtpasta med riven ost

10
0
Svamp- och ärtpasta med riven ost

Enkelt och gott - så borde alla middagar vara! Medan pastan och ärtorna kokas svänger du enkelt ihop en sås gjord på champinjoner, lök, grädde, mjölk och soja. För att toppa denna rätt med ytterligare smak strör du riven prästost över vid servering. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Svamp- och ärtpasta med riven ost

Ingredienser

4 portioner
250 g
färska champinjoner
1
gul lök
4
port pasta (gärna bucatini)
250 g
gröna ärtor
1/2 msk
smör eller olja
2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
japansk soja
150 g
riven prästost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3145 KJ / 752 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept