Svamp- och ärtpasta med riven ost
Enkelt och gott - så borde alla middagar vara! Medan pastan och ärtorna kokas svänger du enkelt ihop en sås gjord på champinjoner, lök, grädde, mjölk och soja. För att toppa denna rätt med ytterligare smak strör du riven prästost över vid servering. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
4 portioner
250 g färska champinjoner
1 gul lök
4 port pasta (gärna bucatini)
250 g gröna ärtor
1/2 msk smör eller olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
150 g riven prästost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer