Svamp- och ärtpasta med riven ost

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
0
Svamp- och ärtpasta med riven ost

Enkelt och gott - så borde alla middagar vara! Medan pastan och ärtorna kokas svänger du enkelt ihop en sås gjord på champinjoner, lök, grädde, mjölk och soja. För att toppa denna rätt med ytterligare smak strör du riven prästost över vid servering. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Svamp- och ärtpasta med riven ost

Ingredienser

4 portioner
250 g färska champinjoner
1 gul lök
4 port pasta (gärna bucatini)
250 g gröna ärtor
1/2 msk smör eller olja
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk japansk soja
150 g riven prästost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med champinjoner, ärtor och pesto rosso
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Penne med skinka, svamp och ärter
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stor ärtpannkaka med cottage cheese
Betyg 3.2 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Penne med krämig salsicciasås
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
152 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönärtssoppa med svamptoast
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga