UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med champinjoner, ärtor och pesto rosso

En snabb, enkel och smakrik pasta med mycket grönsaker fixar du med det här receptet. Salladslök, färska champinjoner och gröna ärtor är basen i såsen tillsammans med pesto rosso. Till det serveras spaghetti och allt toppas med smakrik ruccola och gärna lite parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Ansa och skär champinjonerna i skivor.
  3. Stek champinjoner och lök i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärtorna de sista 2 minuterna av pastans koktid.
  5. Häll av pastan i ett durkslag. Spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  6. Sätt pastakastrullen på plattan igen och värm peston och pastavattnet. Blanda i svampfräset, pastan och ärtorna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera pastan med ruccola och riven parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto och ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 250 g färska champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna bavette)
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 1 förp pesto rosso (à 200 g)
  • 65 g ruccola
Till servering
  • riven parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2427 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept