Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta di salsiccia

Pasta di salsiccia är ett enkelt och snabblagat pastarecept som du tillagar på under halvtimmen. Stek korvfärsen i en het panna, tillsätt den härliga såsen av lök, persilja, tomatkross och honung och blanda tillsammans med nykokt pasta och haricots verts. Klart på nolltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela bönorna och koka med dem de sista 4 minuterna av pastans koktid.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Hetta upp en stekpanna med oljan. Skär korven i halvor och kläm ut korvfärsen i stekpannan. Lägg i löken och stek ca 5 minuter.
  5. Hacka persiljan.
  6. Rör ner persilja, tomatkross och honung med korven och låt puttra ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda korvsåsen med pastan i pastakastrullen. Rör om över värme ca 1 minut så att såsen ”fastnar” på pastan. Servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • ca 300 g färsk salsicciakorv
  • 1/2 kruka persilja
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2093 kJ / 501 kCal