Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
En krämig risotto gjord på bland annat shiitakesvamp, parmesan och vitlök. Löken fräser du i en smakrik olivolja och tillsätter vartefter övriga ingredienser. Sakta förvandlas denna härliga rätt till en krämig risotto som slutligen serveras tillsammans med bresaola, mangoldskott och haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl risottoris
100 g shiitakesvamp
1 msk smör
salt
peppar
1 citron
150 g haricots verts (bönor)
1 1/2 dl riven grana padano
140 g bresaola
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1868 KJ / 448 kCal
Fett13 g
Salt4.02 g
Kolhydrater54 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
SÅ GOTT! Både jag och min sambo älskar detta receptet! Dock byter vi ut svampen till vanliga champinjoner och lägger till sparris också. Mums!
Sara
2022-06-26Helt värdelöst recept. Flera steg är borttagna från ett riktigt risotto recept. Detta borde inte ens få finnas.
Christopher
2019-01-25