Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts

En krämig risotto gjord på bland annat shiitakesvamp, parmesan och vitlök. Löken fräser du i en smakrik olivolja och tillsätter vartefter övriga ingredienser. Sakta förvandlas denna härliga rätt till en krämig risotto som slutligen serveras tillsammans med bresaola, mangoldskott och haricots verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den genomskinlig i olivoljan i en kastrull. Blanda ner riset och fräs det några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt buljongen i omgångar, några deciliter åt gången. Rör då och då. Låt sjuda ca 20 minuter tills riset nästan är klart.
  4. Ansa och dela svampen i mindre bitar. Stek dem några minuter i smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i risotton. Pressa citronen och smaka av risotton med den.
  5. Ansa bönorna och lägg dem i saltat, kokande vatten. Låt koka ca 4 minuter.
  6. Riv osten och vänd ner nästan allt i risotton strax innan servering.
  7. Servera risotton med bresaola, haricots verts, mangoldskott och strö över resten av osten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Ju mer man rör risotton under tillagningen, desto krämigare blir den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl risottoris
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 150 g haricots verts
  • 1 1/2 dl riven grana padano
  • 140 g bresaola
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1868 kJ / 448 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept