Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts

61
2
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts

En krämig risotto gjord på bland annat shiitakesvamp, parmesan och vitlök. Löken fräser du i en smakrik olivolja och tillsätter vartefter övriga ingredienser. Sakta förvandlas denna härliga rätt till en krämig risotto som slutligen serveras tillsammans med bresaola, mangoldskott och haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl risottoris
100 g shiitakesvamp
1 msk smör
salt och peppar
1 citron
150 g haricots verts (bönor)
1 1/2 dl riven grana padano
140 g bresaola
65 g mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Ju mer man rör risotton under tillagningen, desto krämigare blir den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Sara

2022-06-26

SÅ GOTT! Både jag och min sambo älskar detta receptet! Dock byter vi ut svampen till vanliga champinjoner och lägger till sparris också. Mums!

Christopher

2019-01-25

Helt värdelöst recept. Flera steg är borttagna från ett riktigt risotto recept. Detta borde inte ens få finnas.

Näringsvärde per portion

Energi 1868 KJ / 448 kCal
Fett 13 g
Salt 4.02 g
Kolhydrater 54 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden