Tagliatelle i grön ärtcrème
Tagliatelle i grön ärtcrème är en snabblagad och fräsch rätt. Koka pasta och haricots verts samt stek bacon som serveras med den smakliga ärtcrèmen av mixade gröna ärter, lök och vitlök. Toppa med hackad persilja och citronrasp.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
400 g tagliatelle
150 g haricots verts (bönor)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paket bacon (à 140 g)
2 msk olivolja
2 dl pastavatten
6 dl gröna ärtor (6 dl motsvarar ca 500 g)
1 citron (juice och rivet skal)
1/2 dl hackad persilja
salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smaklöst. Gick inte att rädda med mer bacon tyvärr. Ok men inte mer
Robert
2024-03-23Kombinationen lök, vitlök,ärter samt citron är oväntat god. Ett mycket lyckat recept!
Marianne
2008-02-23