Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliatelle i grön ärtcrème

Tagliatelle i grön ärtcrème är en snabblagad och fräsch rätt. Koka pasta och haricots verts samt stek bacon som serveras med den smakliga ärtcrèmen av mixade gröna ärter, lök och vitlök. Toppa med hackad persilja och citronrasp.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i haricots verts när 3 minuter återstår av koktiden.
  2. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  3. Skär baconet i mindre bitar, knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fräs under tiden lök och vitlök i olivolja. Tillsätt pastavattnet och ärterna. Låt småputtra i 5 minuter.
  5. Mixa till en slät crème med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med rivet skal och juice av citron, salt och peppar. Spara lite citronrasp till garnering.
  6. Blanda pastan med hälften av ärtcrèmen. Toppa med bacon, resten av crèmen och strö över hackad persilja.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g tagliatelle
  • 150 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl pastavatten
  • 6 dl gröna ärter (6 dl motsvarar ca 500 g)
  • 1 citron (juice och rivet skal)
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan