Pasta mozzarella med bresaola

Pasta, denna oemotståndliga rätt som förknippas med Italien, här tillsammans med krämig mozzarella och lufttorkad bresaola. Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en fantastisk och smakfull röra innan den blandas med pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 vitlöksklyftor
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 kruka basilika
1 citron
1 burk soltorkade tomater (à 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
salt
svartpeppar
2 förp bresaola (à 140 g)
65 g mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett22.6 g
Salt5.45 g
Kolhydrater53 g
Protein32.6 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer