Pasta mozzarella med bresaola

Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
0
Pasta mozzarella med bresaola

Pasta, denna oemotståndliga rätt som förknippas med Italien, här tillsammans med krämig mozzarella och lufttorkad bresaola. Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en fantastisk och smakfull röra innan den blandas med pastan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2015

Pasta mozzarella med bresaola

Ingredienser

4 portioner
4   port spaghetti
2   vitlöksklyftor
150 g  haricots verts (bönor)
1 msk  olivolja
1   kruka basilika
1   citron
1   burk soltorkade tomater (à 200 g)
2   förp mozzarella (à 125 g)
salt och svartpeppar
2   förp bresaola (à 140 g)
65 g  mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2368 KJ / 566 kCal
Fett22.6 g
Salt5.45 g
Kolhydrater53 g
Protein32.6 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Het linspasta med oregano
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med krämig gnocchi
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med krämig gemelli
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga