Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig skinkgryta med gröna bönor

Här serveras en krämig skinkgryta med gröna bönor, en matig rätt som innehåller ingredienser som strimlad skinka, tomatpesto haricots verts och så klart grädde för den krämiga konsistensen. Och det bästa, du slänger ihop denna rätt på ett kick, perfekt när du vill lägga tid på annat. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Stek skinkan i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över skinkan i en kastrull.
  3. Blanda majsstärkelsen med buljongen. Häll grädde, buljong och tomatpesto i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna och lägg dem i pastavattnet när det återstår 3 minuter av pastans koktid.
  6. Servera grytan med pasta och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se tomatpeston).

Tips

Smaksätt eventuellt grytan med pressad citron eller lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • ca 600 g strimlad skinka
  • 1 msk olja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl tomatpesto
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2405 kJ / 576 kCal