“Tagine” på kyckling och sötpotatis

33
7
“Tagine” på kyckling och sötpotatis

Tagine är namnet på en slags lergryta, men har med tiden blivit synonymt för en marockansk gryta. Det här blir en fantastisk kycklinggryta, full av orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, persilja och citron. Serveras med couscous och krämig yoghurt till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

“Tagine” på kyckling och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
salt och peppar
400 g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 500 g sötpotatis
1 citron
1/2 kruka persilja
salt och peppar
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Marie

2023-01-15

Mer kryddor behövs!!! Och 2 buljongtärningar. Annars blir det mild skolbespisning. Ganska söt rätt så citronen behövdes verkligen. SötotatisTärningarna bör vara ganska små så de kokar lite sönder - annars blir det blaskigt. 1x1,5 cm kanske…

Viola

2021-10-19

Hur varm ska ugnen vara? Hur länge i ugnen

Redaktionen ICAse

2021-10-20

Hej Viola! I detta recept behövs ingen ugn utan allt görs på spisen. Lycka till! Hälsningar Michelle

Åsa

2020-06-08

Fina smaker, jag hade i mer kryddor och färsk chili.

Näringsvärde per portion

Energi 2966 KJ / 708 kCal
Fett 13 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 90 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden