Tagine är namnet på en slags lergryta, men har med tiden blivit synonymt för en marockansk gryta. Det här blir en fantastisk kycklinggryta, full av orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, persilja och citron. Serveras med couscous och krämig yoghurt till.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
48 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marie
2023-01-15Mer kryddor behövs!!! Och 2 buljongtärningar. Annars blir det mild skolbespisning. Ganska söt rätt så citronen behövdes verkligen. SötotatisTärningarna bör vara ganska små så de kokar lite sönder - annars blir det blaskigt. 1x1,5 cm kanske…
Viola
2021-10-19Hur varm ska ugnen vara? Hur länge i ugnen
Redaktionen ICAse
2021-10-20Hej Viola! I detta recept behövs ingen ugn utan allt görs på spisen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Åsa
2020-06-08Fina smaker, jag hade i mer kryddor och färsk chili.